Stema lui Mihai Viteazul după Unirea Principatelor româneşti

Coduri de acces

Deşi programator, fără a fi vreun utilizator avansat, care să ceară multe de la telefonul mobil, am stat ceva timp (şi acesta ardea :D) să caut pentru a afla principalele coduri de acces la propriul telefon mobil. Poate că e utilă prezentarea "soluţiei" acestor probleme, mai ales în această perioadă a sărbătorilor, când e posibil să vrem să comunicăm cu mai mulţi cunoscuţi.

Aflarea codului de siguranţă (securitate) - cod folosit pentru parolarea accesului la diverse fucţionalităţi ale telefonului

   Acest cod mi s-a cerut când mi-am schimbat telefonul mobil şi a trebuit să mut contactele de pe vechiul telefon pe cel nou. Desigur operaţiunea s-a făcut prin intermediul cartelei: am mutat de pe telefonul vechi pe cartelă - pe care am păstrat-o - şi apoi de pe cartelă pe telefonul nou. Numai că, prima dată nu am mutat, ci am copiat (Contacte/Copiere), astfel că am fost nevoit să golesc cartela pentru a transfera prin ea şi celelalte contacte rămase pe telefonul vechi. Ei!, aici, la ştergerea contactelor de pe cartelă, se cere codului de siguranţă, care nu este acelaşi cu codul PIN sau PUK.

Soluţia - prezentată sub forma de paşi "falls back" (dacă nu merge, încearcă altceva... eu a trebuit să parcurg toţi paşii, telefonul vechi fiind un Nokia 5130 XpressMusic - am şi găsit pe internet multe întrebări legate de aflarea codului de securitate pentru aceste telefoane)

Încercări:

  1. In multe cazuri acest cod, daca nu a fost schimbat, este: 12345. ! După ce am parcurs şi 3), am aflat codul: 123456 ;). Căutările dvs. s-ar putea opri aici.
  2. Dacă nu se acceptă aceste coduri, puteţi folosi mastercod-ul, conform aici
  3. Dacă nu se acceptă nici mastercodul, urmaţi paşi prezentaţi pe larg aici
    Oricum, nu ajungeţi la service, să mai şi plătiţi... cum se dădeau "soluţii" pe internet.

Măsuri de siguranţă, conform unor experienţe nu tocmai de dorit