Stema lui Mihai Viteazul după Unirea Principatelor româneşti

Crăciun regal !

După revolta din `89, în care au trebuit să moară peste 1200 dintre cei mai buni cetăţeni români, cu toate că au existat unele voci pertinente, elita-disidenţa nu a putut veni cu un proiect unitar de reconstrucţie a ţării. Încet-încet, ciuma roşie, mafia politrucă şi acea mentalitate de a se „descurca” şi-au reluat dominaţia asupra românilor care nu aveau nicio construcţie civică care să genereze schimbarea profundă a ţării (vezi cazul revoluţiilor de catifea din Cehia şi Polonia, care au fost precedate de ani de construcţie civică), în consonanţă cu revolta. Ne rămâne datoria de a construi, de a recupera `89. Să nu uităm că atunci românii au fost mai aproape de Dumnezeu şi pot fi... o spune şi folclorul, chezăşia supravieţuirii noastre prin veacuri

Doamne, Ler domnului, Doamne,
Ia ieşiţi boieri afară,
Doamne, Ler domnului, Doamne,
De vedeţi ce să scoboară,
Doamne, Ler domnului, Doamne,
Să scoboară două flori,
Da` nu-s flori, că-s frăţişori
Da`-i Ion şi Văsălie
Se întorc de la roghie...
poate cel mai frumos colind şi despre `89

aici (înregistrare din 1990)

Trăiască folclorul... regal!
Interesant că încă suntem unici în Europa printr-un asemenea folclor şi prin faptul că avem un Rege, singurul Rege care a supravieţuit celei mai mari conflagraţii mondiale. Vezi şi mesajul Regelui de Crăciun - aici este bogata variantă video (mai greu accesibilă în aceste zile de Crăciun).
Putem construi mai durabil.

Am căutat în arhivă pentru că la televizor nu am dat de această zonă de Centru al României, unde credem că ne întâlnim mulţi. Centru în sens de Centru de spiritualitate românească - evident nu excludem compatrioţii de altă naţionalitate care îşi asumă România.

P.S.
Completăm, de Sfântul Ştefan, cu un colind din Bucovina mai puţin turistică.